Trapbekleding

Trap bekleden met tapijt

Tapijt is nog steeds populair als trapbekleding. Het dempt namelijk het geluid en voelt bovendien lekker warm aan de voetjes. Wel opgelet, want niet alle soorten tapijt zijn geschikt voor trapbekleding vanwege hun structuur of dichtheid van de polen. Wij adviseren u hier graag in verder.

 

Traploper

Vaak wordt er ook gekozen voor een traploper in het midden van de treden aan te brengen. Het grote voordeel is weer de zachte ondergrond en dempende invloed. Een traploper kost in vergelijking met andere toepassingen het minst en is makkelijk te vervangen. Deze wordt namelijk met dubbelzijdige tape of speciale houders vastgemaakt aan het einde van de trede.

 

Bekleden met tapijt: Volle breedte of gedeeltelijk bekleden?

 

Trapbekleding kan worden toegepast in de volle breedte van de trede of alleen in het midden ervan. Wanneer alleen een gedeelte wordt bekleed, krijg je een ‘traploper-effect’. Bij een volledige stoffering wordt de gehele trap bekleed. Er zijn overigens speciale tapijten in de handel waarin het motief van een traploper verwerkt zit. Hierdoor heb je wel een volle stoffering maar krijgt de trap door het traploper patroon toch een bijzondere uitstraling.

 

Vakmanschap

 

Het perfect bekleden van een trap is vakmanschap. Het moet zeer nauwkeurig gebeuren anders komt de bekleding los of blijven er lelijke naden zichtbaar. Iedere trap is anders en vaak verschillen de traptreden ook qua maatvoering van elkaar. Een vakman is door zijn ervaring in staat om te anticiperen op mogelijke problemen en kan goed inspelen bij afwijkende situaties. Een deskundig gestoffeerde trap is een lust voor het oog en je hebt er jarenlang plezier van.

Heeft u intresse in een van onze diensten ?

Onze mobiele showroom komt op afspraak bij u aan huis, voor meer informatie contacteer ons vrijblijvend.

Contacteer ons